söndag 18 december 2011

9 timmars bröd.

Här kommer då receptet på det smidiga brödet som passar till jul och annars oxå. Men nu är det ju jul så då får det vara julbröd.
Värm 16 dl vatten i till lagom temp att blanda med 50g jäst. Blanda i 1msk salt och 1dl sirap.
Sen är det bara att blanda i 2kg rågsikt. (du kan även blanda i 11/2 msk anis och fänkål om du vill)
Låt degen jäsa i 30 min. Dela degen till 3limpor och skicka på dom på smörad plåt. Låt jäsa ytterligare 30 min. Sätt ugnen på 225grader. Skicka in bröden. Sätt klockan på 20 min. När klockan ringer stänger du av ugnen.
ÖPPNA INTE luckan på 9timmar.

Väldigt bra bröd att baka på kvällen. För att få mumsigt nästan varmt bröd på morgonen.

LYCKA TILL!

KRAM


Lite julmusik: Ronan Keating – Winter Songs

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar